Monday, May 14, 2012

Suka Dengar Lagu Isabella


Kali ni aku nak menulis sikit tentang kenangan masa lalu ni terutama kenangan masa bergelar pelajar di UIAM dulu. NI kenangan ketika berada di tahun 3 2008/2009 dulu. Lame jugak dari tahun 2012 ni kira dah 3 tahun dah. 

Time ni memang best sebab zaman muda dulu (sekarang ni pun muda jgk cuma dulu lagi muda). Aku dulu seorang yang bersifat rocker yang ganas dalam jiwa dan membuat penampilan sebagai seorang yang jiwang. Kira macam chameleon jugak ni hahaha.

Antara kenangan masa tu aku suka dengar lagu Isabella. Selalu sangat sampai hari-hari dengar. Sebab nape aku suka dengar lagu ni? Antara sebabnya adalah....macam ni...macam ni...macam ni...dan macam ni..haa macam tu la sebabnya...keh3.

Masa tahun akhir 2009/2010 aku duk sebilik ngan foreigner dari Arab. Aku slalu pasang lagu tu sampai pak Arab tu pun perasan dan syok dengar sampai dia cakap: "i realise that you always listen to that song, that song is very nice". Segan pulak aku dibuatnya hahaha. Ah peduli ape.

Dan hingga ke hari ini masih gemar mendengarnya terutama pada SENIKATAnya. Zass jom kita layan jap:


Isabella adalah kisah cinta 2 dunia
Mengapa kita berjumpa

Namun akhirnya terpisah

Siang jadi hilang
Ditelan kegelapan malam
Alam yang terpisah
Melenyapkan sebuah kisah...

Terbayang lambaiannya
Salju terbakar kehangatan
Dunia di penuhi
Warna berseri bunga cinta
Kita yang terlena
Hingga musim berubah
Mentari menyepi
Bernyalalah api cinta

1
Dia Isabella
Lambang cinta yang lara
Terpisah kerana
Adat yang berbeza
Cinta gugur bersama
Daun daun kekeringan...

Haluan hidupku
Terpisah dengan Isabella
Tapi aku terpaksa
Demi cintaku Isabella
Moga dibukakan
Pintu hatimu untukku
Akan terbentang jalan

Andainya kau setia
Oh! Isabella....

( ulang dari 1 )

P/S: Berhibur tiada salahnya asalkan tidak sampai melalaikan. Dimanakah kau Isabella, masih kah kau berada  disana...

No comments:

Santai Azim Aris

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...