Friday, November 30, 2012

18SG - Ajaran Sesat Membunuh dan Memakan Daging Manusia??

Ketika menyaksikan gambar ini, saya berharap bahawa semua ini adalah bukan gambar nyata dan hanya gambar kejuruteraan atau hoax saja. Kerana jika gambar-gambar ini benar dan memang sebuah kenyataan bererti manusia sedang menghadapi tragedi yang sangat memilukan, dimana manusia menyembelih, menguliti dan memasak daging manusia seperti melakukannya terhadap binatang dan selepas itu mereka memakannya bersama-sama dalam suasana pesta.

Dari sumber yang saya baca, bahawa kejadian ini berlaku di Thailand. Sumber tersebut menyatakan bahawa ini adalah sebuah ritual sesat pemuja Iblis yang berlaku di negara tersebut

Sila pembaca menilainya sendiri, namun kalau dilihat dari detail gambar-gambar yang ada terlihat bahawa gambar-gambar ini adalah gambar yang sangat realistik, susah bagi orang untuk merekayasa gambar hingga jadi gambar seperti ini. Sila anda menilainya sendiri dan simpulkan sesuai yang anda fahami tentang fotografi. Jika para Pembaca ada yang mempunyai maklumat tentang gambar ini sila tuliskan di ruangan komentar dari posting ini.

No comments:

Santai Azim Aris

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...