Wednesday, January 29, 2014

6 Pesanan Imam Ghazali

Jom Bantu Mangsa Pelarian Syria

Jom Bantu Mangsa Pelarian Syria

Juara Liga Super Malaysia 2014 - Pahang

Siapakah juara liga super malaysia 2014? Aku dah tentulah pilih pahang, pahang akan menjadi juara liga super 2014, insyaAllah. Hogoh pahang hogoh, doa seluruh rakyat pahang dan pak majid sentiasa mengiringi kamu...

Dollah Salleh Diserang Sakit Jantung

Semoga Dollah Salleh cepat sembuh supaya dapat menyambungkan tugas beliau sebagai jurulatih PDRM.

Kedudukan Terkini Liga Super Malaysia 2014 (Januari 2014)

Carta/Kedudukan Terkini Liga Super Malaysia 2014 (Januari 2014)

Sunday, January 26, 2014

Salji Pertama Bakal Turun di Malaysia?



Merujuk pada carta suhu minimum dan maksimum yang dikeluarkan oleh Jabatan Meteorologi Malaysia hari ini. Sememang suhu di Malaysia mengalami situasi yang agak sedikit sejuk terutama di kawasan pantai timur. Mungkin agak pelik, tetapi tidak mustahil kerana kawasan tinggi di Indonesia dan Vietnam sudah pun dilanda salji. Memetik laporan Berita Harian, suhu sejuk tersebut berpunca daripada luruan udara sejuk dari tanah besar China (tekanan tinggi) yang bergerak ke Laut China Selatan. Keadaan ini biasa terjadi ketika Monsun Timur Laut.


Menurut Pengarah Pejabat Meteorologi Kelantan/Terengganu, Jabatan Meteorologi Malaysia (JMM), Jenuwa Husin, Kuala Krai di Kelantan merekodkan suhu sejuk terendah sehingga 17 darjah Celsius. Ia sekaligus mencatatkan rekod pertama seumpamanya di Pantai Timur. Berbalik kepada persoalan adakah Malaysia akan dilanda salji seperti yang berlaku di negara jiran, sebuah akhbar tempatan melaporkan bahawa negara ini tidak akan mengalami fenomena tersebut kerana kedudukannya yang berada di garisan khatulistiwa. Secara ringkasnya, Malaysia akan menerima cahaya matahari yang banyak sepanjang tahun.

Video Salji Indonesia pertama dirakam: Fenomena Sangat Luar Biasa.


Mungkin dunia sudah berada digarisan akhir zaman, Apapun tidak mustahil segalanya akan berlaku. Ketentuan Allah mengatasi segalanya. Segala yang terjadi atau bakal terjadi tetap ada hikmah yang tersendiri dan hanya Allah sahaja yang maha mengetahui. Semoga kita mengambil iktibar daripada fenomena ini. Mungkin ini bukan satu situasi yang boleh melekakan kita. Walaupun mungkin ada pihak bagaikan teruja dengan situasi ini. 

Jadual Liga Super Malaysia 2014

Jadual Liga Super 2014






Wednesday, January 1, 2014

RM90146 Sehingga Hujung 2013, TQ Nuffnang!


Wah nampaknya untung besar sepanjang 2013 yang lepas dengan earning nuffnang yang mencecah puluhan ribu nih. Tak caye tengok dalam bukti gambar di bawah. 

BE pun selalu tak putus2 melekat kat blog aku yang 1 lagi tu iaitu TakMungkinBenar

Walaupun ade 3 blog dominan, tapi blog nih yang selalu lekat BE, alhmdllh rezekiiii....


Memang betul kan RM90146?? Itu kalau takde titik tapi ade titik pulak jadilah die RM901.46 hahahahah..

Aku rase sekarang ni nuffnang agak susah sikit nak dapatkan earning yang tinggi tiap bulan sebab zaman org guna smartphone secara meluas nih bila buka blog2 org yg pasang iklan nuff, iklan tu tak keluar. Klu buka dgn laptop/notebook/netbook je yg keluar iklan nuff berjoget2 kat blog. 

Harap nuffnang akan berbuat sesuatu tentang perkara nih. Barulah pengguna nuffnang punya earning akan mencanak naik seperti zaman sebelum kemunculan smartphone.

Selamat Tahun Baru 2014!!!

Santai Azim Aris

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...