Wednesday, April 21, 2010

UIAM ~ Lambang Cinta Yang Lara...



Ahh lama rasanya tidak menulis di dalam blog ini semenjak bulan 4 ini datang bertamu. Iyalah bulan ini bulan exam maklum sahajalah sedang berada di akhir pengajian ini dan pada hari ini (20 April 2010) keputusannya telah pun diumumkan dengan rasa penuh debaran.

Yelah! Manalah tahu kot2 ada yang silap. Kita ni manusia biasa kan? Tapi alhmdulillah setelah penat menanti dari pukul 5 tadi hingga senja menanti..
Result aku boleh lah biasa-biasa jer. Sedaplah juga untuk menjadikan tatapan kebanggaan untuk anak cucu aku nanti. Hahaha..Justeru itu juga ia menandakan tamatlah sudah pengajian aku ini sebagai graduan di UIAM dalam ijazah sarjana muda. Niat dihati ada juga nak berminat nak sambung tapi biarlah dahulu kerna ingin mencuba berkerjaya terlebih dahulu. Nak kawin pula ni haha..

Justeru itu aku sudah lah terpisah dengan UIAM stelah hampir tepat 6 tahun pengajian dari April 2004 saaaampai lah April 2010. Lamanya?? Huhuhu selama itu jugalah banyak perkara suku duka yang sudah aku tempuh dan hadapi mengajar diri supaya berdikari..Memang banyak pengalaman manis untuk dikenangi macam sinaran mentari memancar di taman hati..

Jadi, terpaksalah aku mengucapkan selamat tinggal kepada UIAM dan 'pelangi' yang jarang muncul di situ tapi sering aku tunggu kemunculannya. Memang indah! Hahaha aku memang jiwang jangan marah brother & sister sekalian. Jadi, aku pun menjadikan UIAM sebagai lambang cinta yang lara.. Bye UIAM dan wahai dikau pelangi yang begitu cantik mewangi membuatkan daku sering termimpi nanti panjang umur kita ketemu lagi InsyaAllah :') .......
........................................................
..............................................
....................................
...........................
...................
........

Saturday, April 17, 2010

Achik Spin Meninggal Dunia


Baru tadi petang aku tengok dia nyanyi kat dalam tv2 ... untuk rancangan hiburan bergandingan dengan Nana .. Siap mak aku kata dia makin gemuk ..tapi dia nyanyi tadi pun macam takde mood jer .. hurmm .. aku dok tengok je muka dia tadi .. tak sangka , rancangan tadi tu adalah kali terakhir aku tengok dia di tv semasa beliau masih bernafas...

Dari satu blog yang aku nampak hasil dari ping terkini di GB , mengatakan Achik Spin telah mengalami kemalangan dan meninggal dunia .. Aku tak pasti kesahihan berita tersebut .. Sbb tngok dalam blog je ni .. Korang baca la sendiri ek ... Kalau benar .. Al-fatihah buat roh beliau ..

Macam aku kata sebelum ni , kelopak mata kita ni pejam celik pejam celik ... satu hari nanti , ia pasti akan terpejam buat selama lamanya .. Yang rasa banyak dosa termasuk aku ni ... bertaubatlah ... kita tak tau bila kita akan mati ... entah sampai hari tua atau tidak ... entah sempat minta ampun ke tidak .. senantiasalah beristighfar ... meminta ampun pada NYA ...

Friday, April 2, 2010

Din Beramboi Meninggal Dunia


Pelawak popular dan penyampai radio Era, Mior Ahmad Fuad Mior Badri meninggal dunia di Hospital Selayang, lewat malam tadi.

Allahyarham yang dikenali sebagai Din Beramboi menghembuskan nafas terakhir di Unit Rawatan Rapi (ICU) pukul 12.30 malam.

Menurut adik Allahyarham, Rozana Mior Badri, semua ahli keluarga berada di sisi Allahyarham kecuali ayahnya yang tidak dapat hadir.

Katanya, Allahyarham meninggal dunia akibat demam denggi berdarah yang menyebabkan beberapa organ badannya gagal berfungsi.

‘‘Jenazah abang saya akan dikebumikan di Tanah Perkuburan Taman Ehsan, Kepong di sini sebelum solat Jumaat,’’ katanya ketika ditemui di hospital itu, malam ini.

Afdhlin Shauki : Inalillah..... Pada 12.30 malam, kawan kita Din Beramboi telah meninggalkan kita dan pulang ke rahmatullah

Shahriza Mahmud : Innalillah...Takziah buat isteri,anak-anak dan keluarga Allahyarham abang Din..Isteri dan anak-anak sebenarnya sudah dimaklumkan seawal petang semalam mengenai situasinya.Mereka tabah dan sedar semuanya ketentuan Illahi.Walaupun payah,mereka terpaksa pasrah dengan berita yang disampaikan doktor sebelum pemergiannya.

Begitu juga rakan-rakan yang sudah bersedia sejak petang semalam. Itu yang tidak dapat kami sampaikan kepada semua kerana masih mengharap. Sekitar jam 12.30 pagi Jumaat dia telah kembali menemuiNYA..Al-Fatihah..

Thursday, April 1, 2010

Someone Owe Me My Poem...

She said jom nanti kita tukar-tukar puisi...

Santai Azim Aris

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...