Saturday, June 18, 2011

Adakah Korang Blogger Tegar??

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia…..

Jom fikir sejenak, tiap2 hari kita semua duk mengadap skrin je hari2 untuk buat post terbaru dan bace blog orang lain. Tapi secara sedar tak sedar, kita dah tergolong dalam kalangan blogger tegar. Antara ciri2 blogger tegar yang terpilih adalah. Jeng2 :

· Menghadap laptop/pc almost 24 hours :)

· Bangun tidur je terus menghadap laptop buka blog. Last sebelum tidur pun sama perkara last buat ialah menghadap blog. Lagi hebat tidur depan laptop.

· Sepanjang masa cari idea nak buat entry hatta makan atau tengah mandi.

· Kalau tak online or update entry sehari tak sah atau gelisah.

· Handphone berkamera atau kamera sentiasa disisi sebab senang nak snap gambar buat masuk dalam blog.

· Semua perkara yang berlaku seharian nak di snap gambar dan di cerita dalam blog. Sampai orang sekeliling pelik pesal la budak ni asyik snap2 gambar. hehe..

· Bila ada perkara berlaku/baca, yang 1st terlintas di fikiran “Eh menarik aku boleh cerita dalam blog ni.

· Mesti publish sekurang-kurangnya 1 entry sehari.

· Ada target berapa entry yang perlu dipublish dalam blog untuk sebulan. Selagi tak cukup, pulun cari idea buat entry.

· Ada target tersendiri untuk trafik. Contohnya 1 hari target 100 UV. Selagi tak tercapai target UV tue akan di pulun blogwalking.



Camane korang setuju ke?? Pada pandangan korang blogger tegar tue macam mana?? Adakah korang mengalami simptom-simptom di atas?? miahaha~~


No comments:

Santai Azim Aris

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...