Thursday, May 24, 2012

Seindah Sakura ~ Best la Jugak

Time petang lepas maghrib ni memang sedap duk santai depan tv sambil bace komik n bukak tenet. Sekarang ni orang duk layan cite Seindah Sakura TV3. Saya ni bukan la tergolong dalam peminat drama Melayu apatah lagi filem Melayu zaman sekarang ni. Kalau zaman dulu ok je.

Setakat ni boleh tahan juga cerita ni jalan cerita tak berat dan ringkas aje. Selalunya TV3 suka tayang cerita jalan cerita berat-berat dan cerita orang-orang kaya je. Naik meluat pulak nak tengok. Tapi kali ni ok sikit. Lakonan Fahrin Ahmad dan Fasha Sandha pun boleh tahan juga walaupun saya tak minat diorang nih.

Kalau korang perasan cerita Melayu jenis ni boleh predict dia punya jalan cerita. Kalau tak ending dia ada kematian tak pun ending dia mesti kahwin. Macam tu la ending cerita Melayu setakat ni yang selalu dibuat. Lepas tu buat cerita dekat luar negara shoot gambar yang nampak cantik macam kat London, Paris, Jepun ke dll padahal cerita tak sehebat mana pun. Muzik latar pun amik dari drama popular luar negara. So kurang la originaliti sesuatu cerita Melayu kebanyakannya. 

Ni saya bukan komen cerita ni tapi cerita lain ok. Papehal pun cerita ni ok untuk ditonton memenuhi masa lapang yang terlapang...


Ok lah jom sambung tengok cerita nih :) 


2 comments:

Miko Michiko said...

cite melayu memang macam tu..
tak payahtgk ending, konfem dah tahu macam mana..
hehe

tapi ada jugak cite melayu yg best kan ^^

cuma nak cari yg betul betul berkualitiagak susah arr..

Cikgu Az said...

betui3 kate upin ipin he3

Santai Azim Aris

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...