SMS Ucapan Selamat Hari Raya Aidilfitri 2013

kad-selamat-hari-raya-1428

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Sudah menjadi kebiasaan bagi masyarakat di Malaysia sekarang apabila tiba Hari Raya SMS dijadikan sebagai medan utama untuk mengucapkan Selamat Hari Raya. Tidak hairanlah jikalau berbagai ayat-ayat SMS yang diterima pada Hari Raya kerana rakyat di Malaysia terkenal dengan budi bahasanya. Bahasa yang indah-indah selalu kita dapat pada Hari Raya. Berikut adalah Koleksi Ucapan Selamat Hari Raya yang selalu diguna jika menjelang Hari Raya:

“Lisan kadang-kadang tak terjaga, Janji kadang-kadang terabaikan, hati kadangkala berprasangka, Sikap kadangkala menyakitkan. harapan ini menjadi indah jika selalu ada maaf diantara kita. Syawal akan menjelang. Mohon Maaf zahir dan Batin” 
  
“Ya Allah, Muliakanlah Saudaraku ini, bahagiakanlah Keluarganya, berkatilah rezekinya, kuatkanlah imannya, berilah kenikmatan ibadahnya, jauhkanlah dia dari segala fitnah. Selamat Hari raya Maaf zahir Batin..” 
  
“Sebelum sampai ke penghujung Ramadhan, sebelum orang berpusu-pusu nak hantar ucapan, dan sebelum network/line trafik jam..! diucapkan.. Selamat hari raya Aidilfitri. moga disambut merih disisi keluarga hendaknya..” 
  
Anak kucing curi ketupat, kena kejar terlompat-lompat, nak hantar kad raya dah tak sempat, hanya SMS laa yang paling cepat.. Selamat Hari Raya Aidilfitri.. maaf zahir batin” 
  
“Jambangan Indah lagi berseri, menjadi hiasan di Aidilfitri, Sms dikirim penganti diri, tanda ingatan tak layu dihati. Selamat hari raya Maaf zahir Batin..” 
  
“Ramadhan berlalu sepantas larian Penagih dikejar Polis, Syawal tiba girang di hati bak menang kes 39B Akta Dadah berbahaya, hati bak seputih Syabu, kasih dihati sewangi ganja. Kami susun jari mohon maaf zahir batin biarpun dosa sekecil ecstacy.. Selamat hari Raya..” 
  
“Setitik embun dipohon rimbun, Di atap nipah air tergenang, Dosa tertimbun Mohon diampun, Silap dan salah jangan dikenang. Selamat hari Raya , Maaf Zahir Batin..” 
  
” Anak babun isap rokok salem, Rokok dibeli di kedai Pakya, Sebelum line telefon ni problem, Aku ucapkan Selamat menyambut Hari Raya..” 
  
Jika hati sejernih air, jangan biarkan ia keruh.., Jika hati seputih awan, jangan biar ia mendung.., jika hati seindah bulan, hiasi ia dengan Iman dan takwa, Jika hati tersentuh oleh salah dan silapku. Mohon diberi kemaafan. Salam Aidilfitri” 
  
“Dalam bemesra mungkin terkasar bahasa,Dalam bergurau mungkin terlanjur senda, dalam berjanji mungkin ada yang belum dikota, dalam berbicara mungkin ada yang menyingung rasa. jika ada kemaafan.. itu jualah yang dipinta.. Selamat Hari Raya..” 

  
“Ketupat dan rendang juadah raya, mari dimakan bersama Keluarga, Ampun dan Maaf pohon bersama, agar bahagia sepanjang masa..”


Syawal ke -4 sesudah raya,
laungan takbir masih bergema mengegar jiwa,
sekiranya ada salah dan dosa,
ampun di pinta di hari mulia,
maaf zahir batin.
Selamat Hariraya Aidilfitri 

Jinak2 burung merpati,
jinak lagi burung sendiri,
Burung merpati di pegang lari,
burung sendiri di pegang berdiri,
Selamat menyambut Aidil Fitri 

Selamat Hari Raya 2 u & yr family
# Maaf Zahir dan Batin # 

Salam 'Aidil Fithri, Minal 'Aidil Wal Fa'izeen.

Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin
-- Rani

Takde pantun
Takde ayat best
Takde duit raye
Ati2 djaln raye
Selamat Hari Raya Aidilfitri

Ramadhan bakal beransur pergi,
Syawal menjelma di aidilfitri,
Seikhlas hati menyusun jari,
memohon dimaaf kekhilafan diri,
'Salam Aidilfitri, maaf zahir batin' 


A time for reflection & a time for forgiving.
"Selamat Hari Raya Aidil fitri, 
maaf zahir dan batin and Happy Holidays". 
Safe journey and driving 

Bakar LEMang sambil bdiri,
UNtuk juadah AIDIL FItri,
NAk antar KAD RAYA Posmen dah cuti,
SMS aje pnggganti diri.
Maaf Dzahir dan Batin,
Maaf Dpinta jika ada keterlanjuran kata BICARA 

Jambangan indah lagi Berseri,
Mnjadi hiasan diAidilfitri,
SMS dkirim pengganti diri.
Tanda ingatan tk lupa dihati,
"SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI MAAF ZAHIR BATIN" 

Salam lebaran aidilfitri.
Mohon maaf andai tkasar bahasa & tsilap bicara,
tlampau tingkah & perbuataan.
Moga rahmat & kasihNya utk kita semua 

Kata telah, 
tangan telah tergerak,
prasangka telah terungkap,
tiada kata,
Kecuali "saling maaf" jalain ukhuwah & kasih sayang raih indahnya kemenangan hakiki, 
Selamat Hari Raya Iedul Fitri 2013 .Maaf zahir batin







sms ucapan selamat hari raya aidilfitri, sms ucapan hari raya, sms selamat malam, sms cinta romantik, sms selamat hari lahir, ucapan selamat hari raya, hari raya 2013, sms best, sms hari raya,ucapan selamat hari raya aidiladha, koleksi ucapan selamat hari raya, ucapan selamat hari raya untuk kekasih,ucapan selamat hari raya aidiladha pantun,ucapan selamat hari raya aidilfitri 2013, ucapan selamat hari raya saraswati, koleksi ucapan selamat hari raya aidilfitri, ucapan selamat hari raya idul fitri

No comments:

Santai Azim Aris

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...