Monday, November 18, 2013

Sebab-Sebab Korang Jangan Tengok Drama TV3 Jam 7 Petang

Sekarang ni ramai yang suka tengok drama TV 3 kul 7 nih. Cite mcm Love You Mr Arrogant, Setia Hujung Nyawa dulu banyak mendapat hits tontonan sampai juta-juta. Asyik2 kuar kt FB pasal cite nih. Pastu cite2 lain pun sama. Naik meluat pulak aku.

Antara sebab jangan tengok drama spesis macam ni adalah :

1. Tayang waktu maghrib. Waktu ni pi la masjid, waktu maghrib kan singkat waktunya.

2. Cite spesis ni boleh tau dah endingnye. Last skali kawin, mati, menang, mcm tu je.

3. Cite TV3 mesti cite yang berkaitan dgn org kaya2 pkai keta besau, rumah besau, meluat youuu.

4. Dlm cite ni suke sgt buat babak gadoh2, tengking2, pukul2 tolak kepala la. Budaya Melayu ke nih?

5. Banyak unsur negatif dari positif.

6. Banyak perkenalkan artis baru yang bajet bagus. Pastu banyak la jadi gosip, byk la fitnah.

6. Cite ni mngajar org xmngaji, xsmyang maghrib...

6 comments:

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

dulu selalu juga layan cerita pukul 7 tu.. sekarang ni dah jarang tengok, kalau tengok pun masa ending.. jalan cerita yang hampir sama.. isu kahwin paksa.. boleh saja exchange backlink..

Cikgu Norazimah said...

betul gak tu..selalu kena tegur ngn hubby sebab lewat2 kn solat mgrib, hehe

Muhammad Khairuddin Lim said...

apa2 pun bahagia.....semoga sihat ...

Sylarius Yusof said...

Aku tak suka jugak drama pesen macam ni. Cerita bangang macam tu pun, still ada juta-juta penonton.

Cerita dia, langsung tak mencerminkan kehidupan sebenar masyarakat Melayu. Ada ke patut, orang kampung nak masuk tidur kat rumah kampung pakai satin robe.

Seri Selaseh said...

tu la... patut tv3 lagi prhatin bab2 camni. Tukar slot jadi citer kanak2 pon xpe.. cam Diego ke.. baru budak2 je layan. Tukar drama tamil ke.. ok la gak.

Cinta Misteri said...

kannnn.....hihi (CiM pown sama joint)

kdg tu tk tengok ontime, layan tonton jer.

Santai Azim Aris

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...