Wednesday, August 22, 2012

5 Forum Paling Popular di Malaysia

Hasil dari kajian,jom kita kenal 5 forum yang popular di Malaysia mengikut ranking Alexa

1) Lowyat Forum

Jika korang kaki gadjet dan juga komputer,di website lowyat lah tempat yang terbaik untuk dilayari.Selain tu,owner website ni ada menyediakan forum untuk membincangkan sesuatu topik berkaintan dengan IT.

Alexa Ranking (2010) - 14

2) Cari Forum

Cari antara forum yang menyatukan semua bangsa dimalaysia.Lebih kurang macam 1 malaysia la.Bukan setakat topik dalam bahasa Melayu sahaja dibuka,admin forum tu telah buka section dalam bahasa cina dan juga inggeris.So,tak jadi masalah la kalau kita nak belajar bahasa lain.

Alexa Ranking (2010) - 15 ( www.cari.com.my)

3) Carigold Forum

Kepada kaki main saham (Forex),forum ini amat sesuai sekali untuk korang.Ramai otai Forex lepak disana.Selain topik berkaitan Forex,admin tersebut juga menyediakan topik lain seperti Gosip,isu semasa,sukan,komputer dan lain-lain lagi.

Alexa Ranking (2010) - 41 ( www.carigold.com )

4) Wangcyber Forum

Kalau teringin nak buat duit dekat internet,forum ini untuk korang.Tetapi perlu diingat,tak semua topik buat duit yang dibincangkan disana betul2 membayar kepada kita.Yang penting kaji dan juga tanya otai-otai terlebih dahulu.

Alexa Ranking (2010) - 85 ( www.wangcyber.com )

5) GengBlogger Forum

Kepada kaki blogger macam aku ni,rasanya korang mungkin dah kenal dengan website ni.Fungsi web ni adalah lebih kepada ping blog.Selain ping blog,admin web tu ada sediakan forum untuk blogger membuka sesuatu topik

P/S : Baru nak mula aktif berforum

No comments:

Santai Azim Aris

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...