Sunday, October 28, 2012

10 Lelaki Terpintar Di DuniaKETAMPANAN lelaki saja tak cukup untuk menarik perhatian perempuan. Sekarang, lelaki pintar kelihatan lebih seksi di mata perempuan. Kepintaran menjadi tarikan, tidak saja bagi lawan jenis, tapi juga menjadi penentu kejayaan bidang yang diceburi. Lalu, siapa saja lelaki yang mempunyai otak cair? Inilah sepuluh lelaki terpintar di dunia.

1. Matt Damon
Matt sudah menunjukkan kepintarannya sejak Sekolah Rendah,Menegah dan Universiti.. Pelakon yang selalu memikat lewat akting-lakonannya ini belajar bahasa Inggeris di Harvard University.

2. Quentin Tarantino
Pengarahfilem dari Amerika yang berjaya membuat filmnya laris seperti Kill Bill dan Inglorius Basterds ini mempunyai IQ 160. Wow!

3. Steve Martin
Banyak orang mengenalnya sebagai pelakon yang pintar berwatak lucu. Namun, ternyata ia tak hanya lucu, ia juga pintar, dan mempunyai IQ 142.

4. dolph Lundgren
Pelakon Sweden ini dikenali melalui wataknya di filem yang 'berdarah-darah'. Namun pelakon yang juga pengarah dan handal dalam seni bela diri ini punya IQ 160.

5. Arnold Schwarzenegger
Gabenor California dan bintang The Terminator ini punya IQ 135. Tak hanya badan sasa, otak juga cerdas.

6. Bill Clinton
Politik dan bekas Presiden Amerika Syarikat ini mempunyai IQ 137.

7. Albert Enstein
Penemu teori relativitas yang dikenali sangat genius ini mempunyai IQ 160.

8. Bill Gates
CEO Microsoft ini boleh dikatakan 'sebelas-dua belas' dengan Einstein. IQ-nya 160.

9. Stephen Hawking
Hawking dikenali dengan teori kosmis dan physicist yang kontroversial. Sebahagian orang akan menyemak teori yang muncul dari otaknya yang ber-IQ 160 ini.

10. Gary Kasparov
Boleh dikatakan, dialah lelaki yang paling genius ketikat ini. Bayangkan, grandmaster catur daril Rusia ini mempunyai IQ 190.Amazing! (Go4 / ***)


Yang ni aku copy paste aje. Tak tau la betul ke tidak.

No comments:

Santai Azim Aris

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...