Tuesday, November 9, 2010

Kenali Pokok Gharqad Yahudi


Kita pernah mendengar ttg riwayat yg mengatakan menjelang kiamat nanti,akan berlaku peperangan di antara orang² Islam dgn Yahudi sehinggakan batu dan pokok memberitahu kpd org Islam bhw ada Yahudi bersembunyi di belakangnya,kecuali Pokok Gharqad yg tdk bersuara..

Pokok Gharqad
Nabi saw bersabda dalam sebuah hadis sahih yang diriwayatkan oleh Imam Bukhari, Muslim dan al-Tirmidhi bermaksud: "Tidak akan berlaku kiamat sehinggalah akan berlaku peperangan di antara orang Islam dan Yahudi, maka pada waktu itu (tentera) Yahudi akan dibunuh oleh (tentera) Islam, sehingga apabila orang Yahudi berselindung di sebalik batu dan pokok, lalu batu dan pokok itu akan bersuara dengan katanya: 'wahai muslim, wahai hamba Allah, di belakangku ini ada Yahudi, marilah bunuhnya', kecuali POKOK GHARQAD (yang tidak bersuara), kerana sesungguhnya ia merupakan pokok Yahudi".

Orang Yahudi pada waktu ini sedang giat menanam pokok Gharqad secara berleluasa di Negara Haram Israel sebagai suatu persediaan menghadapi tentera Islam pada akhir zaman. Korang blh tgk laman webhttp://www.jnf.org ..dlm website ini ada dinyatakan "Over the last 100 years, JNF has planted over 240 million trees in the land of Israel.." Besar kemungkinan yg pohon ditanam adalah Pokok Gharqad..

Juga ada lmn web yg namanya sj dh jelas utk mnyelamatkan Pokok Gharqadhttp://www.savethegharqadtree.com/ .. Petikan drpd lmn web ni :

"I say ignore the 'talking' trees and stones, and SAVE THE GHARQAD TREE." Dan ini logonya :

No comments:

Santai Azim Aris

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...