Wednesday, November 21, 2012

Gambar Terbaru Serangan Israel ke Palestin

Inilah Gambar-Gambar terbaru korban konflik antara Palestin dengan Israel. Serangan udara yang dilakukan oleh Israel telah menghancurkan pejabat dua buah pejabat surat khabar yang di juga digunakan oleh rangkaian TV Barat. Israel semakin kejam dan membabi buta melakukan serangan udara terhadap wilayah-wilayah Palestine.

Seorang pegawai kesihatan di Gaza melaporkan jumlah korban luka yang di alami oleh warga Palestin mencapai 600 orang, sementara itu korban terbunuh mencapai 70 orang dan 20 orang di antaranya adalah anak-anak. Korban di pihak Israel tiga orang terbunuh dan 79 orang lainnya cedera akibat serangan pembelaan yang dilakukan oleh Palestin. Saling serang antara kedua-dua negara tersebut masih terus berlaku selama 5 hari berturut-turut hingga melumpuhkan bandar Gaza.


Gaza pejabat kesihatan melaporkan bahawa jumlah orang yang terluka di sini telah hampir dua kali ganda menjadi 600 pada akhir hari, jumlah mangsa terbunuh Palestin naik menjadi 70, termasuk 20 anak-anak. Tiga warga Israel terbunuh dan sekurang-kurangnya 79 cedera akibat tembakan roket terus ke Israel selatan dan sejauh utara Tel Aviv, bandar-bandar Israel lumpuh oleh serangan roket tanpa henti keluar dari Gaza untuk hari kelima berturut-turut.
No comments:

Santai Azim Aris

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...