Sunday, August 18, 2013

Saya Tak Perlukan Tablet Sebab....



Teknologi semakin canggih, banyak tablet terkini muncul macam-macam saiz. Tapi saya masih belum terbuka hati untuk beli tablet. Saya masih prefer pakai netbook. Sebabnya :

1. Kapasiti yang terhad tak sampai 100 giga boleh simpan. Kalu netbook, skrg dah ada boleh simpan sampai 500 giga.

2. Susah nak buat kerja. Nak menaip dalam skrin susah wo. Baik pakai netbook ada keyboard. Kalau pakai keyboad tablet memang lambat. Ni yang susah buat saya terbuka hati nak pakai tablet.

3. Pakai tablet susah sikit nak update blog sebab susah nak menaip. Nak buka banyak window pun jadi slow. Netbook lebih selesa dan laju, user friendly.

4. Harga mahal beb. Harga sebuah tablet boleh beli 2 netbook.

5. Bateri klu  rosak tak bleh tukar sebab dibina built in, klu netbook boleh tukar ganti.

6. Masih relevan lagi pakai netbook atau notebook nih. Tapi klu pakai tablet memang nampak stylo.

Tapi terpulang pada anda, klau nak buka laman sosial dan main game atau chatting, memang ok la klau pakai tablet nih. Nanti klu tablet dah makin murah, boleh pakai aplikasi office, kapasiti besar baru beli huhu..

4 comments:

mujahidah maisarah said...

dunia makin maju. macam2 teknologi direka skrg neh

Mohd Selim Zainal said...

Assalammualaikum...azim,

mselim3 setuju dengan entry nie,,,samalah mselim3 pun x terbuka hati nak pakai tablet nie,,,heheh

mselim3

Kesuma Angsana said...

walau ada tablet ni, KA maish prefer berblog dgn note book ni, Tablet juts nak intai2 baca blog kdg2 dan utuk main game hehehe

Faizal Mohamad Twon Tawi said...

kalau ada tablet banyak masa dihabiskan dengan tablet...kalau buat yang berfaedah tidak mengapa.

Santai Azim Aris

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...