Thursday, July 21, 2011

Cara Dapatkan Buffered Earning

Hai anak murid cikgu apa khabar semua? Saya tau korang mesti nak tips je kan.Oklah biar saya kasi ilmu sikit sebelum kita nak tidur siang petang ni. Ramai yang tanya macam mana nak dapat buffered.Oklah saya jawab.Tapi ni style saya ok. Ada cara yang betul2 punya tapi saya tak ikut.So terpulang pada koranglah nak ikut cara saya ke tak.Sebab sepanjang saya buat memanjang lekat je buffered kalau tak satu mesti lebih.

1) TENTUKAN OR ISIKAN SURVEY DALAM SURVEY NUFFNANG

Inilah satu benda yang penting sebenarnya. Kalau korang tak isi betul2 macam mana Nuffnang nak kasi korang iklan.Ada kes lain yang mana diorang main bo je letak kategori.Mana boleh kalau blog korang cerita pasal kereta takkan korang nak letak dalam kategori seluar dalam.Betul tak?Mana boleh minyak 2T moto masuk kat enjin kereta kan.So fikir betul2 apa content korang then letak lah kategori yer.

Cara update survey :

blog manager -> pilih blog (kalau ada lebih) -> update survey

2) LETAK UNIT ADS TU KAT TEMPAT YANG BETUL

Teori dia senang je.Advertiser buat iklan untuk viewer tengok.Buat apa diorang nak invest ads kat blog yang viewer tak boleh nampak iklan.Betul tak?So kalau boleh jangan bagi ads korang terhalang.Letak kat tempat yang mana readers boleh tertarik dan nampak.

cara nak ambil coding ads :

Add ads -> copy codes -> paste kat blog

3) BOLDKAN KEYWORDS

Boldkan keywords korang ikut survey yang korang isi.Contohnya bila korang dah letak food sebagai kategori maka banyakkan keywords pasal food ataupun namakan (letak)nama advertiser itu kat dalam entri korang.Sebagai contohnya sekarang buferred or kempen yang tengah jalan ialah Pizzahut.So dalam entri korang cuba masukkan nama tersebut dan kemudian boldkan.Kenapa kena buat macam ni?Itu semua SEO punya kerja.

Macam mana nak tau apa buffered yang akan jalan :

1) Blogwalking

2) Check kat sidebar blog Nuffnang

Rasanya itu jelah cara saya tarik buffered.Just berkongsi.Tak semestinya apa yang saya tulis ni betul.Ni cara saya dan apa yang saya nampak.Kalau korang ada cara yang lagi best sila bagitahu so kita boleh belajar sama2.Saya ni just blogger biasa yang menulis dengan cara saya sendiri. Apa yang penting kita mencuba.

P/S :Apa yang penting dalam buffered earning ialah traffik sebab traffik yang akan tentukan nilai earning klik hanya sampingan sahaja

2 comments:

Nurmaisarah Azmi said...

macam mana nak letak animasi kat iklan tepi blog nie? comel...

Mohd Selim Zainal said...

Assalammualaikum...azim aris,

perkongsian yang menarik.. alhamduliah dah habis baca tip yang bagus.. boleh amalkan...

mselim3

Santai Azim Aris

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...