Wednesday, July 13, 2011

Tips Innit Nuffnang


Ramai kecewa kerana pendapatan kurang dari iklan nuffnang. Nuffnang adalah syarikat pengiklanan internet. Ia menggunakan blog sebagai medium pengiklanan. Rahsia dapat duit iklan nuffnang ada di sini. Saya dah cuba dan memang mujarab tips ini. Tahukah anda tentang http://innit.nuffnang.com/my

Rahsia http://innit.nuffnang.com/my Nuffnang

1. Para pengiklan akan memilih apa keyword / katakunci yang ada pada blog anda, berdasarkan produk mereka, dan mereka berhak memilih blog mana nak letak iklan mereka, Jika produk atau servis pengiklan mengenai telekomunikasi, maka keywords blog anda pun mesti related, Nak tahu katakunci sesuai , Baca no 3 di bawah.

2. Selalu update bahagian Tinjauan Biodata Blogger – http://www.nuffnang.com.my/blogger/blogger-profile/ di bahagian ini anda perlu jelaskan dengan detail dan padat,

  • Apakah pekerjaan anda
  • Hobi anda
  • Tujuan blog anda di buat, nyatakan dalam bentuk padat dan jelas.

Pengiklan akan meneliti perkara ini, sebelum memberi arahan kepada nuffnang post iklan ke blog anda, itu rahsia nya. Ini membantu para pengiklan mencari blog yang unik untuk beriklan, bukan senang beb, duit mereka bayar.

3. Untuk mendapat keyword yang sesuai dan up todate, sila jadi ahli : Glitterati, kemudian login kehttp://innit.nuffnang.com/my . Kemudian lihat Popular Tag Cloud, di sini bermacam keyword yang ada, dan postkan entri blog anda berdasarkan keyword di situ. Pandai-pandailah buat cerita berdasarkan keyword popular di Bahagian http://innit.nuffnang.com/my

4. Selepas itu Nang It, blog yang post di situ, jangan caci atau marah blog orang laing, klik saja Nang It, dan komen membina, lakukan selalu, traffik akan masuk sedikit demi sedikit ke blog anda

5. Add post ke http://innit.nuffnang.com/my, lihat bahagian atas sekali, kanan. Postkan url post entri anda, bukan url blog anda. Rajin-rajin buat gitu.

Akhirnya…

Innit Featured Posts selalunya menyenaraikan blog yang popular dan menjana pendapatan tinggi dari Nuffnang!
Berikut ialah strategi menjana pendapatan lumayan di Nuffnang iaitu :


1) Ikut blog mereka
2) Baca dan kaji gaya penulisan mereka
3) Tiru gaya penulisan yang mereka gunakan
4) Selalu komen di blog mereka
5) Bina kemesraan dengan mereka (Jika mereka ada Facebook terus ADD mereka)
6) Nang it! – Mereka suka ini!
7) Mula Posting di blog anda!
Anda akan lihat mereka pun akan comment di blog anda!
(Ini kerana selalunya mereka suka apabila orang “nang it” mereka dan mereka akan lihat siapa yang “nang it” mereka)

Nota : “Nang It” ini lebih kurang macam butang LIKE pada Facebook, ia menunjukkan anda suka pada posting yang dilakukan Semakin kreatif dan baik penulisan di blog anda semakin ramai akan “nang it” blog anda. Secara automatik blog anda akan muncul di dalam Innit Featured Posts .

Kelebihan apabila blog anda muncul dalam dalam Innit Featured Posts ialah blog anda akan popular dan mendapat traffic yang banyak dalam sekelip mata

Teknik meledakkan traffic ke blog anda kurang dari 24jam!

1) “nang it” sebanyak mana blog yang anda mahu..
2) “nang it” blog yang tiada orang nak “nang it”
3) “nang it” selalu blog yang berkualiti
4) “nang it” blog yang mempunyai nang it yang tinggi
5) “nang it” blog yang selalu “nang it” anda!

Jangan lakukan perkara berikut

Dang it hehehehe...

2 comments:

Halawatul_Insyirah said...

ooooooo... baru adik tau. br try buat nuffnang smalam. xtahu pape. mcm pening je :D thanx abg azim ;)

Mr Iqbal Abdullah said...

tips berguna..jarang innit ni wlaupn dh lama glitterati....hehehe

Santai Azim Aris

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...