Friday, August 3, 2012

Abby Abadi dan Memey Berdamai

Sesungguhnya ini adalah berita yang sangat-sangat gembira untuk didengar oleh semua orang. Selepas hampir 4 tahun bergaduh dengan Memey Suhaiza yang dikatakan menjadi punca keretakan rumah tangganya dengan Norman Hakim, semalam Abby Abadi telah menjemput Memey dan Norman untuk berbuka puasa di rumahnya.
memey dan abby berbaik
Tambah mengharukan, Abby dan Memey Suhaiza telah sembahyang Maghrib bersama-sama diimamkan oleh Norman Hakim sendiri. Serius ini betul-betul bukan cobaan.
memey dan abby berbaik
Menerusi Twitternya, Abby menyatakan yang semua ini adalah kuasa Allah.
memey dan abby berbaik
Marilah kita sama-sama doakan agar hubungan baik ini akan terus berkekalan antara Abby, Memey, Norman dan anak-anak mereka.
memey dan abby berbaik
Kepada Abby, tahniah diucapkan atas inisiatif yang anda lakukan. Ini barulah contoh yang sangat baik untuk diteledani oleh semua pihak.
Abby dan Norman pernah berkahwin pada 8 Januari 2002 dan dikurniakan tiga orang anak iaitu Mohamed Danish Hakim,8, Marissa Dania Hakim,6, dan Maria Danisha Hakim,3. Mereka bercerai pada 18 Disember 2008.
Berikut adalah petikan dialog temubual Norman dengan pihak mStar:
“Ketika itu tujuan saya dan Memey ke Shah Alam bertujuan untuk ambil anak-anak saya yang pada waktu itu dengan Abby. Kalau nak ikutkan sejak sekian lama saya dan Abby agak jarang berkomunikasi apatah lagi Memey.
“Dan apabila sampai di lokasi itu, tiba-tiba Abby menarik tangan Memey dan memeluknya sambil menangis.
“Saya agak terkejut dan semua senyap seketika. Anak-anak pula menjerit ‘yeay! Mummy dan mama dah baik!”. Terasa macam filem Hindustan pula. Ia adalah satu keajaiban sebenarnya yang penuh bermakna dalam bulan Ramadan ini,” ceritanya.
Keadaan itu juga membuatkan dia begitu sebak dan bersyukur kerana doanya untuk melihat bekas isteri dan Memey menghapuskan sengketa terlaksana dan seterusnya dapat menyatupadukan keluarga.
“Saya ada juga tanya kepada mereka, apa yang membuatkan kedua-duanya kembali berdamai? Mereka cakap ‘ ini rahsia perempuan’.
“Apa-apa pun saya bersyukur kepada Ilahi tiada lagi persengketaan antara kami dan yang paling gembira semestinya anak-anak. Anak sulung saya, Danish siap bergurau dan berkata, kalau mama dan papa kahwin, Danish nak jadi pengapit,”
Menceritakan pula detik mereka berbuka puasa bersama-sama di rumah Abby pada Rabu lalu, Norman telah menghantar SMS (khidmat pesanan ringkas) meminta kebenaran untuk berbuka puasa di rumah Abby dan dia tidak mempunyai masalah tentang hal itu.
“Rasa seronok sangat dapat berbuka puasa bersama-sama. Abby dan Memey juga rancak berbual mengenai bayi di dalam kandungan Memey yang berusia dua bulan itu.”
“Selepas itu, Abby telah menghadiahkan sepasang telekung kepada Memey sebelum kami menunaikan sembahyang jemaah Maghrib bersama,”
Ditanya adakah perdamaian itu membuka jalan untuk Norman mengambil semula Abby sebagai isteri, pelakon itu hanya menyerahkan perkara tersebut kepada takdir.
“Saya tak tahu nak cakap apa. Lagipun saya tak tahu apa status Abby sekarang ini. Cuma saya mengharapkan yang terbaik selepas ini dan akan sentiasa berdoa serta berusaha untuk menjaga keharmonian keluarga.
“Memey pula sangat fleksibel dengan saya. Malah, dengan apa yang telah dilakukannya sekarang ini (berbaik dengan Abby) adalah satu pengorbanan besar sebagai isteri.
“Bagaimanapun, saya dan Memey ada merancang untuk menunaikan umrah bersama-sama Abby. Itu pun selepas Memey bersalin pada Februari tahun depan,”
norman


P/S : Lepas ni dengar berita memey dan norman hakim masuk pas pula huhuhu

abby abadi berbaik dengan memey, abby abadi gaduh dengan memey, norman hakim, gosip abby abadi 2011, abby abadi masuk pas, abby abadi jumpa nik aziz, abby abadi dengar ceramah pas, abby abadi pergi umrah, memey tak tegur abby, norman hakim menangis, perkahwinan memey dan norman hakim, memey suhaiza, abby dan memey sudah berdamai, gambar abby abadi, abby abadi bertunang, abby abadi terkini, anak abby abadi, facebook abby abadi, norman hakim kahwin memey, norman hakim wikipedia, abby abadi dan memey berdamai, abby dan memey berdamai

No comments:

Santai Azim Aris

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...