Siapa Azim?

Seorang insan biasa menulis sekadar meluah rasa jiwa dan bukanlah seorang sasterawan negara. Mula menulis blog ini sejak dari bangku sekolah menengah awal tahun 2001. Melibatkan diri dalam blogging secara suka-suka sahaja. Setiap artikel berdasarkan tulisan sendiri dan ada diambil dari sumber lain dan diedit mengikut citarasa sendiri.



Azim Aris merupakan blog induk dari beberapa blog(s) yang ada. Artikel kebanyakan adalah auto publish. Jika lambat reply komen tu faham-faham je lah ye. Blog ni dijadikan sebagai logbook koleksi artikel yang saya rasa sedap dan berguna untuk dibaca.

Cukup, cukup sudah sampai di sini saja. Yang pastinya saya ialah Azim Aris, bukan Aaron Aziz. Takkan la nak lawat dan bace artikel je??? Tekan la iklan di sini jugak ye..heehee

Ini pula salasilah saya :



Tangan Di Atas Lebih Baik Daripada Tangan Di Bawah

Dari Hakim bin Hizam r.a katanya:
”Tangan yang di atas (tangan yang memberi) lebih baik dari tangan yang di bawah (tangan yang menerima atau meminta). Maka kerana itu mulakanlah memberi kepada keluargamu. Sebaik-baik sedekah ialah ketika kaya. Sesiapa yang memohon dipelihara (agar ia tidak sampai meminta-minta) Allah akan memeliharanya dan sesiapa yang memohon dicukupkan (agar ia tidak bergantung selain kepada Allah) Allah akan mencukupkannya.”  (al-Bukhari)

Sekiranya anda ada sebarang info, cadangan, dan sebagainya. Hubungi admin di azimpahang@gmail.com


6 comments:

DzuLagiL said...

salam 'alaik...
owh...
patut ar...
mcm byk blog...
ini yg utama erk?

tahniah... truskan berblog...

khadeejah iman said...

salam..teruja first time jumpa blog ni.kerana apa?..bukan blognya..bukan empunya diri..tetapi..tertarik dengan salasilah keluarga..sekadar nak tahu..bukan nk sebok2..camna bleh dapat salasilah yg lengkap ni..

Azim Aris said...

wslm dan trima kasih ats sokongan, salasilah sy ini diambil dari buku sejarah islam pahang.

Anasyg said...

first time masuk cni
slm-tumpang lalu

ctfand said...

pengenalan yang menarik, terutama part salasilah tu..

sweetsour said...

Salam...
wah...dh lama betol berbelog.

Santai Azim Aris

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...